Taquitos med pulled pork och hemlagad salsa
Taquitos med pulled pork och hemlagad salsa. Om man skulle göra en undersökning av vilken maträtt som är godast per minut man lagt på matlagningen skulle Taquitos vinna med hästlängder. Det går på mindre än fem minuter och smakar himmelskt. Plocka fram vetetortillas; lägg i rester från kylskåpet och rulla tortillan, rulla i stekpanna med rapsolja i 2 minuter. Färdigt. En klick gräddfil och lite salsa och sedan är det bara att mumsa.
Portioner
2personer
Tillagningstid
5minuter
Portioner
2personer
Tillagningstid
5minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förvärm tortillasbröden i stekpanna med rapsolja. Bröden blir mer flixibla och enklare att rulla.
  2. Lägg i önskad mängd fyllning och rulla ihop bröden. Säkra eventuellt med tandpetare. Detta steg kan göras i förväg och de ihoprullade taquitosen kan förvaras i kylskåpet upp till 2 dagar innan de steks.
  3. Stek de ihoprullade tortillasbröden i rapsolja. De blir lätt brända så det är bästa att stå vid pannan. Det går åtminstone att hålla reda på fyra tortillasrullar samtidigt.
  4. Servera taquitos varma ihop med dina hemlagade salsa (se länk nedan), gräddfil och en sallad.
Receptanteckningar

Detta recept är ett serveringsförslag för de två rätter du lagat i din slow cooker (crock pot), nämligen Pulled pork på baconlindad fläskkarré i slow cooker och  Salsa i slow cooker – för att du är värd det. Tuffa Tider kan intyga att det är en bra kombination, eftersom det var just i den ordningen som vi själva gjorde det.

Taquitos med pulled pork och hemlagad salsa är naturligtvis Tuffa Tider-certifierade. Fläskkarrén kan du köpa för cirka 39,90:-/kg när ICA/Willys/Coop har erbjudande. Salsan lagar du på tomater som du har odlat själv.