Pulled pork på baconlindad fläskkarré i slow cooker
Det gäller att variera sig och när det kommer till fläskkarré i slow cooker finns oändliga möjligheter. I detta recept har vi kryddat karrén med färsk vitlök som lagts mellan skivorna. Hela härligheten har sedan lindats i bacon och med kryddor lagats i slow cookern (crock pot) i tio timmar. Ut kommer en väldoftande pulled pork som antingen kan ätas som den är eller ingå som huvudingrediens i t.ex. en TexMex-rätt.
Portioner Förberedelsetid
5personer 15minuter
Tillagningstid
10timmar
Portioner Förberedelsetid
5personer 15minuter
Tillagningstid
10timmar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Gnid in fläskkarrén först i flytande rök (liquid smoke) och sedan salt. Det går lika bra med fläskkarré i skivor med eller utan ben eller i hel bit.
  2. Om du köpt fläskkarré i skivor: skär upp vitlöksklyftorna tunnt och lägg dem mellan skivorna. Om du köpt karrén i hel bit; stick gärna hål i karrén och lägg små bitar av vitlök i hålen.
  3. Lägg ihop skivorna till en “hel” karré och täck karrén med baconskivor. Knyt sedan ihop paketet med steksnöre.
  4. Lägg helt sonika hela karrépaketet i slowcookern och kör på “low” i cirka 10 timmar. Inget vätska behövs; fettet i karré och bacon kommer smälta. Efter några timmar kan du med jämna mellanrum skopa upp lite smält fett ur grytan och hälla över karrén.