Taquitos med kyckling och curry
Taquitos är det mexikanska sättet att bli av med resterna i kylskåpet. Rulla in resterna i ett litet tortillabröd och fritera i rapsolja i stekpannan någon minut. Serveras med grönsaker, gräddfil och kanske lite salsa. En hel måltid på fem minuter. Dagens Taquitos är med kyckling och curry. Serveras med spenatblad, mozarellakulor, avocado och rädisor. Och gräddfil förstås.
Portioner Förberedelsetid
2portioner 5minuter
Tillagningstid
5minuter
Portioner Förberedelsetid
2portioner 5minuter
Tillagningstid
5minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll rapsoljan i stekpannan och värm. Låt tortillabröden friteras en kort stund på varje sida så att de blir mjuka. De skall inte få färg.
  2. Lägg kycklingen i bröden och krydda sedan med curry (vi använde mangocurry) och salt och peppar. Rulla dem hårt. Eventuellt kan du säkra bröden med en tandpetare så att de inte rullar upp i stekpannan.
  3. Fritera en eller två taquitos åt gången i stekpannan. Om du inte använder tandpetare för att hålla ihop rullarna, börja med att lägga fliken nedåt i pannan. Se till att inget kött hamnar i den heta pannan – det fräser och sprätter och kan dessutom förstöra smaken på dina taquitos.
  4. Ät dina taquitos med currykyckling varma och servera dem t.ex. med gräddfil och grönsaker. (Kom ihåg att ta bort eventuella tandpetare.)